Červené víno z Toskánska z odrůd Sangiovese, Petit Verdot a Syrah, s rubínovou barvou a výraznou chutí.
Směs: 80 % Sangiovese, 10 % Petit Verdot, 10 % Syrah
Zrání: Sangiovese zraje ve velkých dubových sudech 9 až 12 měsíců, zatímco Petit Verdot a Syrah zůstávají ve středně pražených barrique/tonneaux přibližně 12 měsíců. Po smíchání a lahvování víno zraje v lahvi přibližně 6 měsíců.
Má velmi intenzivní rubínově červenou barvu s tóny vína a zralého červeného ovoce ve vůni. Kytice odhaluje svůj vývoj prostřednictvím své aromatické komplexnosti. Na patře se projevuje dobrou strukturou a svěžestí, je silné, hladké a perzistentní.
Půda: Vinice byla vysazena v roce 2006 na jílovitohlinité půdě, orientovaná na jihozápad, v nadmořské výšce 160 metrů.
Odrůda: 100% Sangiovese
Půda: Vinice byla vysazena v roce 2009 na jílovito-hlinité půdě, orientovaná na jihozápad, v nadmořské výšce 160 metrů.
Způsob pěstování: Tato vinice má přibližně 5 000 rév na hektar a je vedena systémem nízkého kordonu s počtem pupenů od 6 do 8 na rostlinu.
Zrání: Po stáčení víno vstupuje do fáze zrání, která probíhá v dubových sudech o objemu 30 hl po dobu 18 až 24 měsíců.
Zrání: 6 měsíců v lahvi
Degustační tóny: Má plnou, zářivě rubínově červenou barvu s fialovými odstíny, které časem přecházejí do granátové.
Ve vůni se projevují tóny červených lesních plodů, sladkého koření a balzamikového vosku; na patře se zdůrazňují slané, vonné a přetrvávající tóny s elegantními tříslovinami v závěru a charakteristickým, odrůdovým závěrem.
Alkoholové kvašení probíhá v nerezových tancích při kontrolované teplotě. Víno poté zraje šest měsíců na jemných kalech v nerezových tancích bez jablečno-mléčného kvašení.
Intenzivní a aromatická vůně a jeho plný, hladký charakter vyžadují robustně ochucené pokrmy. Doporučujeme jej kombinovat například s korýši a pikantními sýry. Velmi dobře se hodí i ke slaným pokrmům a sladkokyselým pokrmům s asijskými vlivy.
Tato unikátní Riserva se skládá z 50 % Cabernet Sauvignon a 50 % Merlot.
Po jablečno-mléčné fermentaci víno zraje 20 měsíců v barrikových sudech (50 % při prvním použití). Před lahvováním se víno mísí a po dalších 8 měsících zrání v lahvích se uvádí do prodeje.
Intenzivní rubínově červená barva a ovocné aroma lesních plodů. Lehké balzamikové tóny rozmarýnu a tymiánu s robustní, elegantní strukturou a jemnými tříslovinami. Obzvláště vhodné k pečením, zvěřině a pikantním italským sýrům.
Odrůda Lagrein pochází z Jižního Tyrolska, kde díky vysokým teplotním výkyvům rozvíjí intenzivní a jemnou vůni. Jedná se o velmi pozdní odrůdu, která se stále častěji pěstuje na mřížích.
Víno zraje šest měsíců, částečně ve velkých dřevěných sudech a částečně v nerezových tancích.
Lagrein má jemnou a příjemnou vůni připomínající fialky a tmavé ovoce. Chuť je plná a sametová s dobrou kyselostí. Dokonale se hodí ke grilovanému masu, pečením, zvěřině a pikantním sýrům.
Alkoholové kvašení probíhá ve 12 a 15hektolitrových sudech z francouzského dubu, po kterém následuje jablečno-mléčné kvašení. Víno zraje 12 měsíců na jemných kalech. Poté zraje 6 měsíců v nerezových tancích a dalších 6 měsíců v lahvi.
Rulandské bílé (Pinot Blanc) je nejrozšířenější odrůdou bílé révy vinné ve vinařství Girlan. Toto Riserva se vyznačuje elegantními burgundskými aromaty ananasu a zralého ovoce. Jemná kyselost, hustota, síla a šťavnatost dělají toto víno velmi příjemným na pití a slibují výjimečný potenciál zrání. Ideální jako párování k jídlu.
Alkoholové kvašení probíhá ve 12 a 15hektolitrových sudech z francouzského dubu, po kterém následuje jablečno-mléčné kvašení. Víno zraje 12 měsíců na jemných kalech. Poté zraje 6 měsíců v nerezových tancích a dalších 6 měsíců v lahvi.
Rulandské bílé (Pinot Blanc) je nejrozšířenější odrůdou bílé révy vinné ve vinařství Girlan. Toto Riserva se vyznačuje elegantními burgundskými aromaty ananasu a zralého ovoce. Jemná kyselost, hustota, síla a šťavnatost dělají toto víno velmi příjemným na pití a slibují výjimečný potenciál zrání. Ideální jako párování k jídlu.
Alkoholové kvašení probíhá ve 12 a 15hektolitrových sudech z francouzského dubu, po kterém následuje jablečno-mléčné kvašení. Víno zraje 12 měsíců na jemných kalech. Poté zraje 6 měsíců v nerezových tancích a dalších 6 měsíců v lahvi.
Rulandské bílé (Pinot Blanc) je nejrozšířenější odrůdou bílé révy vinné ve vinařství Girlan. Toto Riserva se vyznačuje elegantními burgundskými aromaty ananasu a zralého ovoce. Jemná kyselost, hustota, síla a šťavnatost dělají toto víno velmi příjemným na pití a slibují výjimečný potenciál zrání. Ideální jako párování k jídlu.
Kavárna dočasně uzavřena z důvodu rozsáhlé rekonstrukce vily.
Výběr kvalitních tichých a šumivých vín z Moravy a ze světa. Králova vila spolu s Vinotékou Millenium vytvořila krásné místo plné výborného vína, kávy a dezertů.