Červená vína
Plné, výrazné a s bohatou strukturou – červené víno je skvělým společníkem k masu, sýrům nebo večernímu posezení. Nabízíme klasiky jako Merlot, Cabernet Sauvignon nebo Frankovku.
„Od hroznů k srdci – příběh červeného vína.“
Seřadit podle
LE MACIOLE montecucco rosso
Červené víno z Toskánska z odrůd Sangiovese, Petit Verdot a Syrah, s rubínovou barvou a výraznou chutí.
Směs: 80 % Sangiovese, 10 % Petit Verdot, 10 % Syrah
Zrání: Sangiovese zraje ve velkých dubových sudech 9 až 12 měsíců, zatímco Petit Verdot a Syrah zůstávají ve středně pražených barrique/tonneaux přibližně 12 měsíců. Po smíchání a lahvování víno zraje v lahvi přibližně 6 měsíců.
Má velmi intenzivní rubínově červenou barvu s tóny vína a zralého červeného ovoce ve vůni. Kytice odhaluje svůj vývoj prostřednictvím své aromatické komplexnosti. Na patře se projevuje dobrou strukturou a svěžestí, je silné, hladké a perzistentní.
Půda: Vinice byla vysazena v roce 2006 na jílovitohlinité půdě, orientovaná na jihozápad, v nadmořské výšce 160 metrů.
400 Kč s DPH
Solaura Sangiovese, Maremma Toscana
Odrůda: 100% Sangiovese
Půda: Vinice byla vysazena v roce 2009 na jílovito-hlinité půdě, orientovaná na jihozápad, v nadmořské výšce 160 metrů.
Způsob pěstování: Tato vinice má přibližně 5 000 rév na hektar a je vedena systémem nízkého kordonu s počtem pupenů od 6 do 8 na rostlinu.
Zrání: Po stáčení víno vstupuje do fáze zrání, která probíhá v dubových sudech o objemu 30 hl po dobu 18 až 24 měsíců.
Zrání: 6 měsíců v lahvi
Degustační tóny: Má plnou, zářivě rubínově červenou barvu s fialovými odstíny, které časem přecházejí do granátové.
Ve vůni se projevují tóny červených lesních plodů, sladkého koření a balzamikového vosku; na patře se zdůrazňují slané, vonné a přetrvávající tóny s elegantními tříslovinami v závěru a charakteristickým, odrůdovým závěrem.
450 Kč s DPH
Cabernet Cuvée Flora Merlot Riserva
Tato unikátní Riserva se skládá z 50 % Cabernet Sauvignon a 50 % Merlot.
Po jablečno-mléčné fermentaci víno zraje 20 měsíců v barrikových sudech (50 % při prvním použití). Před lahvováním se víno mísí a po dalších 8 měsících zrání v lahvích se uvádí do prodeje.
Intenzivní rubínově červená barva a ovocné aroma lesních plodů. Lehké balzamikové tóny rozmarýnu a tymiánu s robustní, elegantní strukturou a jemnými tříslovinami. Obzvláště vhodné k pečením, zvěřině a pikantním italským sýrům.
990 Kč s DPH
DOSS Cabernet Sauvignon Riserva
Odrůda Lagrein pochází z Jižního Tyrolska, kde díky vysokým teplotním výkyvům rozvíjí intenzivní a jemnou vůni. Jedná se o velmi pozdní odrůdu, která se stále častěji pěstuje na mřížích.
Víno zraje šest měsíců, částečně ve velkých dřevěných sudech a částečně v nerezových tancích.
Lagrein má jemnou a příjemnou vůni připomínající fialky a tmavé ovoce. Chuť je plná a sametová s dobrou kyselostí. Dokonale se hodí ke grilovanému masu, pečením, zvěřině a pikantním sýrům.
490 Kč s DPH
Gschleier Vernatsch Alte Reben DOC
Odrůda Lagrein pochází z Jižního Tyrolska, kde díky vysokým teplotním výkyvům rozvíjí intenzivní a jemnou vůni. Jedná se o velmi pozdní odrůdu, která se stále častěji pěstuje na mřížích.
Víno zraje šest měsíců, částečně ve velkých dřevěných sudech a částečně v nerezových tancích.
Lagrein má jemnou a příjemnou vůni připomínající fialky a tmavé ovoce. Chuť je plná a sametová s dobrou kyselostí. Dokonale se hodí ke grilovanému masu, pečením, zvěřině a pikantním sýrům.
490 Kč s DPH
Lagrein DOC
Odrůda Lagrein pochází z Jižního Tyrolska, kde díky vysokým teplotním výkyvům rozvíjí intenzivní a jemnou vůni. Jedná se o velmi pozdní odrůdu, která se stále častěji pěstuje na mřížích.
Víno zraje šest měsíců, částečně ve velkých dřevěných sudech a částečně v nerezových tancích.
Lagrein má jemnou a příjemnou vůni připomínající fialky a tmavé ovoce. Chuť je plná a sametová s dobrou kyselostí. Dokonale se hodí ke grilovanému masu, pečením, zvěřině a pikantním sýrům.
400 Kč s DPH
Lagrein Merlot „Laurin“ DOC
Hrozny pocházejí částečně z mírných kopců regionu Überetsch v nadmořské výšce 400 metrů a částečně z dolního údolí Adige s písčitými, hlubokými půdami v nadmořské výšce 280–350 metrů. Kombinace těchto dvou typů půd tvoří základ tohoto cuvée, které se skládá z 50 % Lagreinu a 50 % Merlot.
Víno zraje 18 měsíců v barrikových sudech a velkých dřevěných sudech. Bezprostředně před lahvováním se víno mísí a po dalších 3 měsících zrání v lahvích se uvolňuje.
Směs robustního a rustikálního Lagreinu se sametovým Merlotem vytváří lahodné, plné víno s moderním charakterem. „Laurin“ se perfektně hodí ke grilovanému masu, zvěřině a pikantním sýrům.
490 Kč s DPH
PATRICIA Pinot Noir
Po jablečno-mléčném kvašení víno zraje 12 měsíců ve velkých dřevěných sudech (50 hl). Poté zraje dalších 6 měsíců v lahvi.
Toto víno má rubínově červenou barvu a intenzivní vůni s tóny sladkých a kyselých třešní a malin. Vykazuje dobrou kyselost a šťavnatý závěr. Díky své strukturované a sametové plnosti se toto víno perfektně hodí k italským předkrmům, pizze a bílému masu.
550 Kč s DPH
