Malvasia, Comelli
Itálie (vinařství Comelli, oblast Friuli)
- suché, bílé víno
- víno má plné tělo, podporované lehkou kyselinkou
- chuť po zralém plodu meruňky a broskve s elegantním závěrem
- hrozny jsou umístěny v nádržích z nerezové oceli po dobu 24 hodin při nízké teplotě před jemným rozdrcením. Po rozdrcení se pak podrobí dekantaci po dobu 8-12 hodin, po které začíná fermentace při kontrolované teplotě (16-18 ° C). Část vína Malvasie je ve francouzském sudu po dobu 6 měsíců.
Technický popis |
odrůda: 100% Malvasia Istriana |
---|---|
Doba skladování |
cca do 3 let |
Servis |
podáváme při teplotě 7 – 9 stupňů |
Doporučení |
víno je vhodné k rybám v jakékoliv kombinaci, zelenina, s lehčími bílými masami a měkkými sýry |
Alergeny |
Víno obsahuje sulfidy. |