Vinařství Schloss Johannisberg
Jedno z nejprestižnějších vinařství v oblasti Rheingau, kde se víno, na zámku Johannisberg, pěstuje již 1200 let a od roku 1720 se pěstuje pouze Ryzlink rýnský. Zde je kolébka jedné z nejstarších a stále oblíbené odrůdy na světě.
Rok 1775 vedl k náhodné shodě při rozhodování o vědomostech týkajících se pěstování vína. A od tohoto data je známo první přívlastkové víno - Ryzlink Spätlese z Schloss Johannisberg. Dle historických pramenů kurýr z Johannisbergu, se souhlasem knížete Fuldy, se vrátil pozdě z vinobraní a téměř zoufalý oznámil, že přezrálé hrozny se zmenšily a jsou nevhodné k výrobě vína. Jak ses později ukázalo, tato okolnost byla počátkem vzniku vína s přívlastkem, které je dnes známe jako Auslese, Beerenauslese, Trockenbeerenauslese. Od této historické události se datuje věhlas Domény Schloss Johannisberg.
Na 50. zeměpisné šířce, jižně od Rýnu, vykazuje Johannisberg s 1700 slunnými hodinami nejvyšší přísun energie v oblasti Rheingau. Přes 500 mm srážek ročně garantuje dostatečný přísun vody. Velká vína zde vznikají díky ideálnímu teroiru a historicky správné odrůdy vína, tj. ryzlinku rýnského. Ve vinařství Schloss Johannisberg mají vína dostatečný prostor a čas pro své zrání, které probíhá v různém čase na přírodních kvasinkách. Vína zrají částečně v nerezu a ve velkoobjemových dubových sudech od 3 do 7 měsíců. Pouze Goldlack zraje na sudu celkem 30 měsíců - 6 měsíců během fermentace a 24 měsíců v zámecké Bibliotheca Subterranea.
Díky tomu se vína stále vyvíjí a získávají na komplexnosti a eleganci. Výsledkem je dlouhověkost a zajímavá chuť ryzlinku.
Díky tomu se vína stále vyvíjí a získávají na komplexnosti a eleganci. Výsledkem je dlouhověkost a zajímavá chuť ryzlinku.
Stránka 1 z 2 - 13 položek celkem
Stránka 1 z 2 - 13 položek celkem